Familjen Hansson

Hotel Terraza ägs idag av tre syskon Hansson; Pär, Ola, och Linda. 2008 tog de över efter sina föräldrar Pia och Rolf som i sin tur började driva hotellet redan 1993. De nuvarande ägarna är med andra ord mer eller mindre uppvuxna här. De lärde sig tidigt var de bästa gömställena fanns, vem i serveringspersonalen som gav dem mest glass och hur lång tid det tog innan hjälpen kom när man hade tryckt på nödknappen i hissen. Idag har de lite andra saker att ägna sig åt.

I receptionen träffar man ofta dottern Linda och äldste sonen Pär. Ja, Pär är faktiskt äldst, även om han bara är tre minuter äldre än tvillingbrorsan Ola, som tidigt utsågs som ansvarig för allt som har med siffror att göra.

Linda jobbar som VD för hotellet samtidigt som hon är en kreativ 2 barnsmamma.

Dottern Lovis gillar att hjälpa mamma och Pär på kontoret med allt som ska klippa & klistras, sonen Ludde hjälper gärna receptionspersonalen med diverse kopieringsarbeten i receptionen och Olas son Theo ser till så att frukostens baconförråd alltid behöver fyllas på.

Och vi är alla glada så länge de inte når upp till nödknappen i hissen…

Det finns även en lillasyster i syskonskaran som heter Frida, hon är inte delägare utan driver sin egna lilla Delikatessbutik längre ner på gatan.

Att driva företag är något som passar syskonen Hansson. Förutom hotell har det också blivit några restaurangverksamheter, en friskola på gymnasienivå och fastighetsfirma. Och på sommaren anordnar de stora stadsfester både i Ljungby och i Värnamo.