En chans att hjälpa!! #avbarnförbarn2015

Just nu håller Terrazas Bistro på att starta upp ett av höstens mest spännande projekt och vi söker efter skolklasser i alla åldersgrupper som vill vara med.

Planen är att vi i samband med julskyltningen ska ha en vernissage i Bistron där vi ställer ut tavlor målade “av barn, för barn”. Vi söker därför efter 45st klasser i blandade åldrar, från olika skolor som vill vara med och bidra med en tavla som sedan kommer auktioneras ut. Pengarna som tavlan säljs för kommer oavkortat att gå till olika hjälporganisationer.
Vi vill med detta projekt ge barn en chans att hjälpa och känna att alla faktiskt kan bidra, det behövs inte alltid pengar för att vara med och göra skillnad! På detta vis hoppas vi också att lärare får en chans att ta upp hur läget ser ut i världen och prata om barn som tvingas leva sina liv på flykt.

I Sverige är vi väldigt priviligerade med vår skolplikt, och nu får barnen en chans att genom just skolan hjälpa alla de som inte får eller kan gå i skola p ga krig och orättvisor.

I början av November kommer vi att åka ut med canvasdukar till de klasser som vill vara med och bidra. Varje klass får en tavla var eftersom vi vill att detta ska vara ett projekt som man genomför tillsammans, att hjälpas åt är ju temat! Vad klassen sedan gör på tavlan är helt upp till dem, allt är tillåtet så länge man håller sig på canvasduken . Några dagar innan julskyltningen kommer vi och hämtar upp tavlan samt en kort beskrivning på hur arbetet med konstverket har gått till och till vilken av följande fya organisationer som klassen vill skänka sina “tavelpengar”. Organisationerna man kan välja mellan är: Röda korset, UNHCR, Unicef, och Rädda barnen.

Vill några klasser på er skola vara med? vi vill att ni ska vara med!

Kontakta oss så kan vi berätta mer om hur vi går till väga.
Med vänlig hälsning

Frida och Linda Hansson

Terraza bistro 0372-13560

Frida 073-9223367 elvyfridahansson@gmail.com

Linda 070-2492349 linda@terraza.com